Nistorik

Hvor godt kender du nisserne, alle de finurlige nogen og Unisseversets skurke? Her på siden kan du finde nogle af de mest kendte … Følg, for der kommer hele tidne flere.

 

Unisseverset

Et kig op på Den HimmelBlå – langt længere ud end øjet næsten kan skue – blinker stjernerne.

Lad dit blik søge, så finder du måske Den klareste af alle Stjerner. Kan du se den, ved du, hvor nisselivet for mange år siden begyndte. Den klareste af alle Stjerner sidder på toppen af det prægtige – Den ædleste af alle Graner. På en af grenene hænger Det purpurrøde KræmmerHus, fyldt med nisser, de finurlige nogen og Unisseversets største forsvarer af den gode, gamle jul – Den lille Kastaniehest.

Dybest nede i den tilspidsede ende af Det purpurrøde KræmmerHus udspiller nisselivet sig lige nu – på godt og grumt …

 

Steder i Unisseverset

Blandt Unisseverset fjerneste egne finder du områderne:

Det fjerne IsVest, RakkerPakkerne, IsoTroperne, Far Far Egne, IsFyrsternes Land, Frosten, Kogle Ø og den frygtede MonStar Øen og ikke mindst det betagende Englenes Skær, hvor nisserne med års mellemrum indsamler sølverhår i klipperne. For at komme til disse fjerne egne må nisserne blandt sejle måneder over IsHavet og GrødIsen når juleskibet Santa Julia forlader dne lange SlushSlugten der fører til og fra ØnskeDalen.

I områderne langs SlushSlugten findes RenDyrkernes Rige, Hederne, Dydens Smalle Stil der via Overgangen slår et hjertelig knæk og går videre ned md ØnskeDalen.

På den anden side af SlushSlugten ligger Pynten, Nisager, EvigHeden, Krystallernes Land, Ismernes Dal, KastanieSkovene og efter dem SvedenStik – det ukendte land kun for Den lille Kastaniehest.

Unisseverset er stort og rummer ud over ualmindelig megen juleglæde desværre også mange farer …

 

Den lille Kastaniehest

Forsvareren af den gode, gamle jul

Nissefamilien
AltNis, BizNis, LovelyNis, Den lille HappyNis, ChristiaNis og AugustiNis

Skytsenglene fra JuleUroen
SukkerAlf, GloriaHarpenKlang, Basuno og den evigt trætte GabRiel + HarpenGut fra det lille skrin på LovelyNis’ natbord og de to Kimens Vogtere: GottLieb og HelligMås fra historien om ”Den første Sne”.

Nissehytten
Adressen er SnabelADotComBlotInd 24

Andre nisser
His Royal HighNis, Gløggens Gudinde, Medemester FlexNis, Overlakerer FerNis, KindNis, Bagermester Mehlsen, MotioNisserne FitNis og WellNis m.fl.

Steder i og omkring ØnskeDalen
Kælkefabrikken KørerSomSMurt I/S, Ismernes Dal, NisseBorgen, ServeringsBakken, Place de la Ice, Julekagebageriet, ChokoLaden m.fl.

Heder, skove og ruter
EvigHeden, UendeligHeden, IntetHeden, Kastanjeskovene og SvedenStik, HurtigHeden, SurHeden, OpgivenHeden, DunkelHeden og via SmutRuth og over stok og Steen, Mark og Inge og hen over Tage.

Skurke
De Hjerteløse fra MonStar-Øen, Grev Grådig og Fedte Greven, Krøllet Hank fra Det fjerne Isvest, Den grumme Krumme, EngleBasserne, Vatnisserne, Fyrst Frost, BaroNissen, Snemændene Fejer , Strik og Strid, Grev MangeTakker fra Sans og Samling, X-Mads, VildNis, IsDronningen NisFertiti med de citringule øjne m.m.fl.

Snetister og finurlige nogen
SneFlokkene, TørveTrillerne, De blå IsBjørne, ChokoMadsen m.fl.

Musik af og med
Den lille SneMone, The MistelTeens, De 4 HolyNisser, Fråde og VindHarperne

 

Tidligere julekalendereeventyr:

2001 “Den lille Kastaniehest”

2002 “Den lille Kastaniehest og JuleUroen”

2003 “Den lille Kastaniehest og Det mystiske Julekort”

2004 “Den lille Kastaniehest og Pakke-Isens Hemmelighed”

2005 “Den lille Kastaniehest og De ustyrlige Snemænd”

2006 “Den lille Kastaniehest og Den alt for gamle Marcipangris”

2007 “Den lille Kastaniehest og Opgøret med RenDyrkerne”

2008 “Den lille Kastaniehest og MonStar-Øen”

2009 “Den lille Kastaniehest blandt Engle og SneMoner”

2010 “Den lille Kastaniehest og Smerten i HjerteBanken”

2011 “Den lille Kastaniehest og JuleLegene”

2012 “Den lille Kastaniehest og Den Første Sne”

2013 “Den lille Kastaniehest og Vatnisserne”

2014 “Den lille Kastaniehest og EngleBasserne”

2015 “Den lille Kastaniehest og JuleRiget”

2016 “Den lille Kastaniehest Tilbage i Pakke-Isen”

2017 “Den lille Kastaniehest og Den Klareste af Alle Stjerner”

2018 “Den lille Kastaniehest og De Hjerteløse”

 

2017

Resume: Selv på det juleste sted i hele Unisseverset – ØnskeDalen nederst i den tilspidsede ende af Det purpurrøde Kræmmerhus – kan december og julen føles meget langt væk. Ikke mindst når Den Klareste af Alle Stjerner ikke vinker og ikke blinker ned til nisserne og alle de finurlige nogen i ØnskeDalen. Svært uheldigt for nisserne, der som altid har travlt med at forberede julen! Det kunne se ud som om, at Den lille Kastaniehest atter må rage kastanjerne ud af kaminilden og dens fire skytsengle fra JuleUroen må på englevingerne for den gode, gamle jul! Vil det lykkes? Følg med i julekalendereventyret “Den lille Kastaniehest og Den Klareste af alle Stjerner” …

Læs alle afsnit

Læs alle afsnit fra 2017

Alle afsnit 2017