Snitte 5 – torsdag 5. december

Knapt var hovedlågen hos nissefamilien på SnabelADotComBlotInd 24 smækket i, før BizNis spurtede mod kane- og kælkefabrikken KørerSomSmurt I/S. Alvoren i blikket på AltNis’ øjne havde talt. BizNis nærmest flåede den store port ind til produktionen op og løb om muligt endnu mere strømlinet end de mange kaner og kælke, der stod linet op og var klar til at komme ud og køre i ØnskeDalen. 

– Ikke løbe i produktionen! råbte BizNis nidkære nissekollega Overlakerer FerNis, der ømt stod og polerede en helt ny  kane. Den havde en højglans, der var det prægtigste juletræ med lys, glimmer og stjerne værdig – og skinnede som en decembernat, hvor tusinde funklende stjerner oppe på Den HimmelBlå kastede deres skær over ØnskeDalen! Altså lige bortset fra, at denne december som bekendt var ganske grå og helt uden lys! 

– FlexNis! jeg skal, jeg skal bruge en kane og det skal være nu! BizNis stod sveddryppende i døren ind til Medemester FlexNis’ kontor. BizNis var forpustet og lignede en, der var ved at sætte nissetræskoene!

– Rolig nu, du af alle ved da, at du må skrives op til et køretøj! Vi plukker dem jo ikke ligefrem ned fra grenene på et juletræ … de laver jo ikke sig selv! Medemesteren kiggede skolemesteragtigt op over sine briller.

– Hør, jeg skal bruge en kane lige nu! BizNis gispede stadig efter vejret …

– Hør nu sæt dig lige, du trænger vist! Et krus med velduftende julekaffe blev skubbet over på den anden side af medemesterens bord, og med fulgte en skål med finskbrød dyppet i chokolade. BizNis overgav sig … der måtte lidt sødt til, inden han gik helt sukkerkold! Der var bare intet som disse finskbrød nede fra bageren ChokoMadsen i ChokoLaden.

– Hvad siger du, du har brug for en kane? Lige nu? Hvad kan haste sådan – julen står jo ikke lige sådan for døren! Medemester FlexNis kiggede ud med en slet skjult hentydning til den grå himmel og de nærmest farveløse omgivelser. Uden lys og farver behøver vi vist ikke bekymre os om at nå det hele inden jul! Der bliver ingen jul! 

FlexNis sluprede en hel kop kaffe i sig! Lyden mindede BizNis om det tilstoppede afløb hjemme i køkkenet. At dømme på kollegaens maverumlen, lå der intet andet end kanetjære dernede …

BizNis lænede sig frem over bordet, og FlexNis gjorde automatisk det samme. Så begyndte han at fortælle til medesteren. FlexNis gispede og sendte en kaffeånde, der var tæt på at gå amokka ud i hele kontoret … Tak for kaffe!

– Vi skal bruge en kane nu! råbte FlexNis ned i produktionen, inden han havde rejst sig fra sin stol. Vi tager den, der står forrest, gør den klar til afgang om 5, 4, 3 minutter, nej med det samme! FlexNis med BizNis lige i hælene gik promte mod den skinnende kane, som FerNis netop havde færdigpoleret! 

– Ikke tale om! Og slet ikke den! Det kan I ikke mene! Den skal stå mindst natten over, ellers når overfladen ikke at hærde. Overlakerer FerNis lignede en, der havde fået lige så mange ridser i lakken som overfladen på de tilfrosne skovsøer, når nissebørnene først havde skøjtet lystigt derpå …

Det varede ikke længere end de snekunder, der går på et lille minut, før kanen var spændt for, og FlexNis havde instrueret BizNis i kørsel af den smukke kane.

– Pas nu på den og kør den nu pænt! nåede FerNis med sine lakklisterede, foldede hænder at bede om! Han vidste ikke om, BizNis hørte noget som helst, for kanen var allerede ude på gårdspladsen og skød en formidabel fart! BizNis vinkede, og de kunne se, at han vendte tommelen op i sine luffer. Endnu en kane fra KørerSomSmurt I/S var godkendt …

– Godt føre, BizNis! råbte FlexNis, sørg nu for at komme tilbage inden 24. december ellers …

– Ellers hvad, lød det lige dele bekymrende og spørgende fra FerNis, der fortsat stod med foldede hænder!

– Bønner hjælper ikke nu! sagde medemester FlexNis til sin overlakerer, hvis hænder nu knapt var til at skille fra hinanden! Kom ind og få en kop julekaffe …

 

Kaffepause – og fuld kanefart igen i morgen!
Santa Ficho

Svar på dagens kalenderspørgsmål

Hvad hedder BizNis’ to kolleger på KørerSomSmurt I/S?