Snitte 7 – lørdag 7. december

– Pause, jeg må have en pause! SukkerAlf kiggede på den evigt trætte GabRiel …

– Jamen, vi har langt endnu, før vi når frem til kastanjehesten på EvigHeden!! SukkerAlf var ikke meget for at stoppe nu, men vejret var trods alt ikke det bedste. Den stride vind og de flagrende iskrystaller, de konstant måtte undvige, syntes ikke lige at være på vej til at holde op! GabRiel sendte de andre skytsengle nogle hundeøjne!

– Jo, lad os få et hvil! sagde SukkerAlf!

– Hurra! kom det noget overraskende fra HarpenGut, der ellers ikke havde sagt mange ting undervejs! Fyren fra LovelyNis’ lille, røde skrin var slet ikke vant til denne slags udfoldelser og var vel reelt ikke med på denne mission for julefred helt frivilligt!

– Hurraaa!!! istemte Gloria endnu højere for ligesom at bakke HarpenGut op. Gloria håbede virkelig, at HarpenGut bemærkede hendes slet skjulte opbakning!

SukkerAlf drejede rundt i luften og forsøgte at spejde efter et sted herude, hvor de kunne få ly og lidt varme. Selv om engle normalt dalede ned i skjul, så var overnatning herude i denne storm og kulde slet ikke mulig.

– Lad os søge ud mod ServeringsBakken. Der er varme, og mon ikke vi kan finde lidt at spise også! Basuno blæste til afgang i sin lille trompet! De fire skytsengle og HarpenGut baskede det bedste, de havde lært, med englevingerne, og splitsnekunder senere strøg fem engle med lys i glorierne i decembernatten ud mod ServeringsBakken, der lå i de yderste af ØnskeDalens utallige bakker halvvejs ude ved EvigHeden.

Gloria HarpenKlang fløj så tæt, det var muligt på HarpenGut, og smånynnede noget tekst, hun have lært udenad fra de sorte lakplader på AltNis’ grammofon … How I’ll hate going out in the storm, but if you really hold me tight, all the way home I’ll be warm … let it snow, let it snow, let it snow … Gloria kunne ikke mere af julesangen, men til gengæld gentog hun flittigt teksten igen og igen. Det ville godt nok blive en lang tur, tænkte GabRiel, der nu endnu mere ønskede sig et hvil til sig selv og sine plagede ører …

Hjemme i nissehytten på SnabelADotComBlotInd 24 var AltNis pludselig blevet en smule mere opløftet. Det tegn fra Den Klareste af Alle Stjerner, han var sikker på, at stjernen havde forsøgt at bringe, betød jo, at der var lys oppe bag den grå himmel! Det måtte der jo være! Hans træsko tappede op og ned, og han begyndte at synge – Silver bells, silver bells, Soon it will be Christmas day … Det var vel nok lidt for tidligt at tro på det, men håbet levede heldigvis i hans gamle julehjerte …

– LovelyNis, jeg smutter lige, sagde AltNis og nappede samtidig et par af de fine pebernødder, LovelyNis lige havde taget ud af ovnen. Hun blev lige dele overrasket over at se sin gamle onkel i køkkenet uden for normal spisetid og over meldingen om, at han skulle ud!

– Ses, min pige!

Endnu en gang blev hovedlågen smækket bag AltNis, og fra køkkenet kunne LovelyNis se, hvordan onklen adræt hoppede i sin kane og kørte. Lyden af kanens bjælder fortonede sig hurtigt … 

Fra en kane til en anden. I fuld fart og den strideste modvind og bidende kolde snestorm stred BizNis sig videre. Det ville ikke vare så lang tid, før han ville nå den kæmpe store EvigHeden. Et tiltrængt ophold var ikke muligt nu, han havde lovet AltNis at nå frem til IsKrystallernes Land så hurtigt, som dette var muligt – han glædede sig over, at kanen kørte som smurt og savnede sådan set kun, at LovelyNis havde været med, eller at han sad i hendes køkken og nød en kop varm julekaffe og lidt julekage! Tankerne blev med et slået ud af kurs, og det samme skete for kanen, der begyndte at lave større og større sving. BizNis kæmpede for at holde kanen i snesporet, men det var ikke let, for oppe fra den grå nattehimmel begyndte det at vælte ned med små, skarpe iskrystaller, der slog så hårdt mod ansigtet, at det sved. Ud af BizNis’ sammenknebne øjne kunne han også se, hvordan iskrystallerne borede sig ind i lakken på kanen …

Det var ikke spor af sjov …

 

Vi er forhåbentligt snart tilbage i snesporet
Santa Ficho

Svar på dagens kalender- og føradventsspørgsmål

Kalendersprøgsmål: Hvor søger de fem engle hen for at få ly for natten?

Ekstraspørgsmål lørdag før 2. søndag i advent: Hvad nynner Gloria HarpenKlang til HarpenGut?