Snitte 8 – søndag 8. december

BizNis kunne ikke holde kanen i snesporet, så han var nu fuldt ud koncenreret om at holde kanen kørende, så den ikke væltede rundt! Den svingede fra den ene til den anden side, og det var hans held – med forlov – at der lå meterhøje snedriver på begge sider at snesporet, for ellers havde kaneturen allerede været slut! Men det var svært og især med den fart, den skød, så BizNis forsøgte gradvist at sagtne farten og samtidig rette kanen op … De skarpe iskrystaller, der fortsat væltede ned, gjorde udsynet minimalt …

Så det var BizNis’ lange erfaring med kaner, der gjorde, at han iskoldt satsede på, at han kunne slippe tøjlerne og kaste sig i en af de næste snedriver. Rensdyrene ville stoppe før eller siden – også selv om kanen ikke ville vælte.

Nu turde han ikke blive længere! Kanen svingede hastigt sidelæns og ville om ganske få snekunder brage ind væggen på snedriven – BizNis slap tøjlerne, hoppede og kastede sig frem. I det samme bragede kanens chassis ind i den høje væg af sne og is. Det lød som om, at alt blev knust. Kanen sligrede videre, mere nåede BizNis ikke at opfange, før han landede i driven og sank dybt ned i den. SneFlokkene for op omkring ham. Sikken ankomst fnyste de og vrimlede vildt rundt omkring BizNis, inden de atter lagde sig  Så blev der stille. Helt stille …

Stille var ikke en betegnelse, man kunne sige om stemningen inde fra ServeringsBakken! Herude i den hylende storm kunne de fire skytsengle og HarpenGut høre, at der var nisseliv og glade dage … De fem med englevinger var næsten sikre på, at det nok ikke var gået op for selskabet derinde, at julen var ved at blive stemplet ud –  som en anden chanceløs drømmer i endnu en talentkonkurrence –  før december næsten var kommet igang!

– Kom, lad os flyve over mod skorstenen, SukkerAlf pegede over mod en skorsten, hvor røgen stod højt. De tænkte straks på juletoget, når det efter langfart lige gav et sidste fløjt for fuld damp, så alle i ØnskeDalen vidste, at det atter var hjemme med nisser, nyt og ikke mindst lækkerier fra selv de fjerneste egne af Unisseverset.

Basuno og GabRiel begyndte at hoste! Det lød som en hæs gårdhund, der ustoppeligt forsøgte at få opmærksomhed.

– Milde mandel for en røg, der må da være et eller andet særligt i gang nede i køkkenet, fik Basuno fremstammet!  

– Ja, det kan godt være! sagde GabRiel, mens han var ved at hoste sine små lunger ud! Men det kan umuligt være noget særligt godt – host-host – eller heldigt!

De alle fem lettede på stedet og satte sig godt til rette op ad den varme skorsten væk fra vindretningen. Vindretning og vindretning … snestormen var på sit højeste, så alt hvirvlede nærmest rundt, men her var i hvert fald mindre røg.

– Hvad tror I, det er, de laver i køkkenet? sagde Basuno, da han atter havde fået luft og nu også kunne fundere over, at tæt på sine små lunger var der jo også en ikke helt lille mavesæk, der meget snart trængte til lidt opmærksomhed – gerne krydret med lidt forkælelse!

– Det ved jeg ikke, sagde SukkerAlf, men det er i hvert fald en ordentlig portion SNE-O-2, der bliver lukket ud! Men lad os prøve næste skorsten og se, om vi ikke kan finde noget at spise dernede. Og så skal vi i øvrigt snart have noget søvn, for vi letter tidligst muligt igen i morgen …

Den sidste bemærkning bekom den evigt trætte GabRiel sååå godt! Der var ikke noget tidspunkt, og det med tidligst muligt kunne snildt være langt op ad formiddagen, hvis det stod til ham! Perfekt, tænkte GabRiel, inden han skyndte sig at følge de andre over tagryggen og derpå ned i en anden skorsten, der ikke dampede løs som en anden omgang forbrændt bagværk!

En, to, tre, fire og fem sultne engle dalede stille ned i skorstenen …

Ude i decembernatten var der intet liv at se. Kulden var grum, og infernoet af skarpe iskrystaller væltede rundt i luften. Sneen og isen gjorde alting ufremkommeligt. 

 

Vi kommer nok heller ikke meget videre i nat
Santa Ficho 

Svar på dagens kalender- og adventspørgsmål

Hvem farer op og hvirvler rundt i luften, da BizNis lander i snedriven?

Adventsspørgsmål 2. søndag i advent – 4 stk. biografbilletter fra PANORAMA Slagelse:
Hvad er det for en ordentlig portion, SukkerAlf mener, skorstenen lukker ud?