Snitte 9 – mandag 9. december

For mange år siden blev der i ØnskeDalen altid sagt, at mandag var and-dag …

Sådan var det slet ikke mere! Underligt som ting og traditioner ændrede sig hele tiden, tænkte AltNis, der i sin kane var godt på vej op til NisseBorgen. Her ville han meddele His Royal HighNis, at trods det manglende lys og alt dette gråt-i-gråt, så var der helt sikkert liv og varme et sted deroppe. Derfor måtte alle forberedelserne til den store julefest ikke vige. Alle måtte gøre deres for nisselivet skulle jo gå videre … den gamle, vise nisse måtte nok også hellere fortælle, at BizNis var sendt mod IsKrystallernes Land og videre ud til Isdronningen NisFertiti i IsGrotterne. AltNis var som bekendt helt sikker på, at hun var den grumme gerningsmand bag alt dette … 

– Rør blot ikke ved min gamle jul! nynnede AltNis, mens han tænkte tilbage på sin gode, gamle jul, hvor kaner med blid og rytmisk bjældeklang altid kørte i frostklar puddersne under den skønneste stjernevrimmel oppe på Den HimmelBlå. Det skulle hvert et lille nissebarn i ØnskeDalen da også have muligheden for at opleve og få ind under huden – og deres tykke vintertøj! Måtte alle små nissebørn få del i de samme oplevelser, som AltNis havde nydt siden den første sne! Han snøftede dybt og trak snøftet – der hang og dinglede i en tynd og gennemsigtig tråd under hans næse – tilbage!

Meget kunne man byde ham og nisserne! Så som marcipan uden mandler, vaniljekranse uden vanilje og finskbrød uden finner – men Den HimmelBlå og lyset fra Den Klareste af Alle Stjerner ville ALDRIG blive udvandet til fordel for NisFertitis kedelige lune – her trak AltNis altså stregen i sneen og stemte mod i sine gamle træsko! Han måtte med alle midler kæmpe for en oprigtig og ægte julestemning til alle i hele ØnskeDalen! 

Hurtigt gled kanen med AltNis gennem byen, der også lå indhyllet i gråt. Det var vel sagtens kun små julemus og deres noget federe fætre, julerotterne, der kunne se ynden i det grå! Rør blot ikke ved min gamle jul, nynnede AltNis videre.

Nu varede det ikke længe, før han var ved NisseBorgen!

– Uh, kan I dufte det, sagde en mildt sagt henrykt Basuno, da de fire skytsengle og HarpenGut dumpede ned for enden af skorstenen ude på ServeringsBakken. Her tumlede de ud på gulvet foran kakkelovnen. Denne stod i lokalet, hvor nisser og mange af de finurlige nogen var i en såkaldt festlig lage. Fra engleperspektivet var det svært at vurdere om, det var stemningen eller promillen, der var højest.

– Jeg tror altså, at det er … jeg synes, det dufter af … mums, det er …

Basunos mundvand løb, og han løb med. De andre fire spurtede efter Basuno. Der ventede helt sikkert guf for små engle med vinger! Duften af luftfrikadeller og skysovs var ikke til at tage fejl af! 

Ingen i det store, feststemte lokale bemærkede, at der gik – eller rettere spurtede – en håndfuld engle gennem lokalet! Lige nu var alles opmærksomhed rettet mod den underholdning, der skulle til at finde sted. Både DeciBællerne og StamGæssene hujede oppe var baren, hvor de havde fint udsyn – og ikke for langt til friske forsyninger! Alt handlede blot om den rigtige prioritering. Det var de forbavsende enige om og skålede! 

Der er kun et lille r fra skål til skrål, og skrål skulle selskabet få. 

For frem i lyset trådte The MistelTeens, og med sig – reelt nok i mangel af bedre – var det jule-musi-på-de-kanter, Fråde & VindHarperne, der skulle være orkester for nissepigegruppen. Der blev klappet forventningsfuldt og DeciBællerne hujede og larmede det bedste, de kunne! 

Selv om HarpenGut allerede var i køkkenet og forsynede sig sammen med de andre, kunne gutten med den store harpe fra LovelyNis’ lille røde skrin ikke overhøre en anden harpespiller, da musikken blev slået an. Det måtte han ind og se – Gloria HarpenKlang lod også aftensmaden stå og skyndte sig at følge med HarpenGut! Mon ikke han ville danse, tænkte Gloria. Hun elskede at få sig en svingom …  engel vals var hendes favorit!

– Lad dem endelig, lød det var Basuno, der ved sit blotte blik benyttede lejligheden til at suge næring ud af Glorias portion.

– Madro! tyssede GabRiel! Madro! Må vi så få noget ro, vi skal snart sove!

Luftfrikadeller og skysovs! Vi er nok mere til et par gode snitter og er klar med en ny igen i morgen …
Santa Ficho

Svar på dagens kalenderspørgsmål

Hvem spiller som orkester for The MistelTeens?