Snitte 12 – torsdag 12. december

– Milde mandel! His Royal HighNis var rystet! Kongen kendte kun alt for godt til Isdronningen NisFertiti, og hvad hun tidligere havde forvoldt af grumt mod nisserne i ØnskeDalen. Var der en, der kunne være i færd med at mørklægge Den HimmelBlå og derved gøre ØnskeDalen og resten af Unisseverset gråt, så var det en ugerning fra NisFertitis mægtige hånd …

– BizNis er allerede på missionen og må være tæt på at være fremme ved Krystallernes Land, fortsatte AltNis, der ville mikse det dårlige julebudskab med lidt beroligende! His Royal HighNis nikkede stille.

– Derfor må vi lade som ingenting og fortsætte med juleforberedelserne uanset, hvor lille nissehåbet er … AltNis sagde ikke mere og lukkede sin store læderindbundne bog. Men kongen vidste kun alt for godt, at skete der ikke et mirakel eller to, ville alt med juleglæde, rød-grøn nissefilt, nissebørn med julelys i øjnene, gode gaver og den dejligste julefest med dans om Den Ædleste af Alle Graner i Den Store VERSAL være en saga blot! Om blot tolv dage!

His Royal HighNis klappede AltNis på skuldrene og satte sig tilbage på sin tronstol og lagde sit ansigt i nogle eftertænksomme folder, der kunne have gjort selv det fineste fingerfoldede kræmmerhus i det pureste glanspapir misundeligt … 

– Ja, vi må fortsætte – og så må vi sende så mange af De Blå Isbjørne som muligt ud til Krystallernes Land. De Blå Isbjørne var kongens egne vagter. Men pokker stå i, at de var her, mens kampen om julespillet var på vej til at blive vundet ude i IsGrotterne hos NisFertiti! Dette er ikke en mission alene for BizNis. Og lad så den store JuleKlokke ringe, så alle i ØnskeDalen ved, at jul skal det blive uanset hvad! Kongen knipsede med fingrene, så hans store guldringe smældede mod hinanden. En tjener strøg af sted med samme glæde og ildhu, som hvert et lille nissebarn løber sine nisseforældre imøde!

En hær af De Blå Isbjørne kørte i kaner over NisseBorgens vindebro til tonerne oppe fra det høje tårn, hvor JuleKlokken allerede slog sine beroligende, tunge slag til skøn julesang af De 4 HolyNisser. Deres sang blev ved så længe, de kunne se isbjørnene – disse havde travlt, og tog derfor via SmutRuth hen over Tage, stok og Steen, Mark og Inge, inden de var på vej ud af ØnskeDalen! 

Rundt om i nissernes små lave hytter med tage af tykke lag puddersne, kiggede nisserne og alle de finurlige nogen på hinanden. Var det ikke … jo, det var tonerne fra JuleKlokken. Den velkendte bimlen mindede dem alle om, at det jo var den tolvte december – dagen for Midtvejsfesten – og derfor snart jul igen. 

En dyb indånding igennem næsen ville i timerne efter JuleKlokkens bimlen have resulteret i den samme oplevelse, hvor som helst man havde befundet sig i ØnskeDalen. De lifligste og skønneste dufte af julemad – som kun vor moder kunne lave den – forlod hytternes skorstene og fordelte sig langsomt med vinden! Hungrede man ikke efter jul inden, var lyden af de utallige, rumlende nissemaver, man kunne høre allesteds, beviset på, at nisserne og alle de finurlige var mere end klar til en kæmpe portion med deres gode, gamle jul! 

Og, kæreste læser, er det ikke allerede som om, at vi også kan dufte julemad og høre dejlig juletralleri fra hytterne …

Der var også højt humør og fælles julesang ude på Hederne, hvor BizNis var tilbage i kanen. Ved sin side løb Den lille Kastaniehest på sin røde svovlstikker i fuld fart – anderledes mageligt havde englene gjort det i et tæppe i kanen, kun SukkerAlf svævede lidt over dem alle og holdt det lange udsyn. 

Vinden havde lagt sig, så de alle havde luft og lyst til at synge nogle at ØnskeDalens bedste julesange … over stok og sten går det rask af sted, Kastaniehestens ben kan ikke følge med … Der blev grinet, og Den lille Kastaniehest satte farten op og drillede tilbage!

Også i det ægte nisseliv gjalt det om at hygge, når man kunne, for snart ville det blive betydeligt alvorligere juledrillerier, de alle ville møde, når de kørte ind i IsKrystallernes Land …

 

Her står den snart på næringsstof med et drys eftertanke
Santa Ficho 

Svar på dagens kalenderspørgsmål

 Hvad hedder koret, der synger fra det høje tårn i Nisseborgen?