Snitte 19 – onsdag 19. december

Det varede ikke længe, før den iskolde Czar Zombie og hæren af De Hjerteløse med plageånderne Geist og WuhDuh flagrende efter følget efterlod Den lille Kastaniehest liggende i driverne i skovtykningen, hvor den lå stille som dalende sne! Stikkerne var spredt ud til alle sider – mast ned i sneen af MonStar-Øens onde hersker! Kun vinden i skovtykningen gav fygningen en vedvarende stemme – og den var iskold! 

Oppe i det høje på Den HimmelBlå kunne man godt ane, at Den Klareste af Alle Stjerner slog ud med armene og lod sine varme stråler kærligt fare mod ØnskeDalen og ned til en vis forsvarer af den gode, gamle jul!  

Det varede ikke mange snekunder, før det endnu mere trænede øje også kunne se, at de samme varme stråler ramte kastanjehestens afbrændte stik – dens magiske afbrændte stik. Lyset lagde sig på stikken og varmede den langsomt op …

Manken på kastanjehesten blafrede i vinden, som ville den vise, at kampen for julefred ikke var overstået endnu …

Hjemme i julestuen kæmpede SukkerAlf og GabRiel fortsat med teksten i den store bog. Det var ikke let for to små

skytsengle at styre bogens enorme sider, men endnu en gang må vi lette på filthuen og anerkende deres bedrifter …

– Hvad siger du, der står om det isblå pulver? GabRiel lød slet ikke træt … Det her var tydeligvis ikke opgaven, den ellers evigt trætte skytsengel først lige skulle sove på!

– Her står, at AltNis var en af de nisser, der for første gang for æoner af tider siden på nisseekspedition i IsHavet grundstødte MonStar-Øen med juleskibet Santa Julia. Derfor var nisseekspeditionen nødt til at gå tværs over den golde ø for at komme videre. Inde midt på øen blev de mødt af gespenster kaldet De Hjerteløse og deres hersker, en Czar Zombie.

– Uhhh, det møde lyder ikke som noget, de er kommet i julestemning over! Godt, man ikke var med der!

– Nej, vel! Men hør nu her, SukkerAlf mumlede teksten, GabRiel skulle høre, men forstod det ikke …

– Hvad er det du siger? Snakker du i søvne …

– Hør nu her! SukkerAlf kiggede op fra bogen. Jeg tror, vi har fundet frem til, hvorfor alt er gået så galt her i ØnskeDalen, jeg tror, nogen ikke har de bedste hensigter med julen …

– HVAD STÅR DER!, råbte GabRiel. Spændingen og julepresset havde i den grad vækket skytsenglen – og så var der nok fortsat en snert af nogle eftervirkninger fra GabRiels test af LovelyNis’ julekage. GabRiel var bare så meget klar til noget bevinget oplæsning fra SukkerAlf!

SukkerAlf kiggede og nikkede, så glorien dinglede, og skyndte sig så at læse op …

– De Hjerteløse hentede et sneblåt – og iskoldt – pulver op nede fra MonStar-Øens underverden. Pulveret var fra en hård iskerne. Denne iskerne blev så ved okkulte seancer knust mod det største onde – Czar Zombies inderste – og pulveriseredes. Pulveret er bittert – og giftigt – og stammer fra udtræk af livløse kim fra visnede gevækster på øen … 

– Hvor skræmmende, GabRiel gøs ved tanken!

– Ja, og det kan ikke gøre det, her står, at det både er udspekuleret og djævelsk! SukkerAlf gjorde et lille holdt … 

– Det lægger alt hjertevarmt på is i al evighed, når først det bliver indtaget …

Skytsenglene kiggede på hinanden og sank så et par valnødde store klumper i halsen! 

 

Mon også julen synker …
Santa Ficho

Svar på dagens kalenderspørgsmål

Hvad var skytsenglen GabRiel bare så meget klar til?