Snitte 12 – søndag 12. december

12. december – datoen for nissernes sjove og festlige midtvejsfest, hvor de trods tidskrævende juleforberedelser alle gav sig tid til at slå sig lidt løs og spise sig en mavepukkel til og danse træskoene skæve. Midtvejsfesten var bare et hit, og så var den i aften …

Hvad siger du, kære læser, er den aflyst? Grundet fortsat snepidemi? 

Jamen, det lyder jo ikke så godt! Men det havde nu været smart at vide det en smule tidligere end i dag. Nu var der ellers lige lagt vilde nissepartyplaner! Hmm …

Nå, men skal vi så ikke på denne højhellige 3. søndag i advent lægge de foregående decemberdage sammen og få talt op, hvad der vælter rundt af løse ænder og krøllede hanke på julepynten her blot 12 dage før, det der jo helst skulle ende med julefest:

Kolossen fra KuldSkær og hans horder af isblå skikkelser har forladt deres lille enklave oppe ved IsoTroperne. Målet er, at nissernes sidste jul har fundet sted! For SølverHåret som nisseekspeditionen skulle indsamle, har Kolossen nemlig allerede flået af hovederne på de englelignende klipper oppe ved Englenes Skær. Uden SølverHåret kan nissernes træ – Den Ædleste af Alle Graner – i NisseBorgens Den Store VERSAL ikke pyntes færdig til festen juleaften, og derfor vil Den Ædleste af Alle Graner tabe sine nåle og forgå. Det samme vil nisserne! Den kuldskære kolos kan derfor indtage ØnskeDalen og nyde godt af den julehjertelige varme, hele dalen er gjort af – og som Kolossen fra KuldSkær mangler!

I forvejen kunne noget også tyde på, at tre genstridige af de isblå skikkelser er forklædt som snemænd og er i gang med at skæmme og ødelægge alt for nisserne rundt i hele ØnskeDalen. 

Og som om at dette ikke er nok, så er det meste af nisseekspeditionen fanget oppe på klipperne ved Englenes Skær, hvor Kolossen har fjernet de reb, nisseekspeditionen anført af BizNis er klatret op i.

Endelig er juleskibet Santa Julia stødt på grund – det vil sige på pakisen i IsHavet. Det samme juleskib er ved at få kedeligt besøg af Kolossen med sit følge, der lige nu er på vej ud over pakisen med retning mod juleskibet og Kaptajn NepTunIvan!

Al denne julevirak har de fire skytsengle – og den gamle, vise AltNis hjemme i ØnskeDalen – ved selvsyn noteret sig. Derfor er AltNis også i fuldt firspand på vej til NisseBorgen og His Royal HighNis, for der skal modtræk til! Og skytsenglene basker lige nu alt det, de kan med englevingerne oppe på Den HimmelBlå, hvor de med lysets hast i deres små glorier via kraften fra Den Klareste af Alle Stjerner prøver at få hjælp til at komme i kontakt med forsvareren af den gode, gamle jul, Den lille Kastaniehest. Men!

Den kedelige VildenSky har på mærkværdig vis lagt sig i vejen og skygger nu, det bedste den kan! 

Så alt går altså ikke lige som præsten ellers prædiker – men slaget oppe i de højeste luftlag var ikke færdigt endnu …

 – Kom så, Basuno! Nu blæser du VildenSky omkuld. Det var SukkerAlf og Gloria HarpenKlang, der sendte god vind afsted, de satsede alt på Basuno! Og Basuno var klar, den lille skytsengel med pluskæberne fyldte sine små lunger og trinde kinder med den reneste luft. Så for Basuno rundt om VildenSky, og i Basunos haser fulgte den evigt trætte GabRiel med åbne kæber og gjorde et stort, frygtindgydende gab klar!

VildenSky begyndte at hyle op …

Nede på NisseBorgen – i langt tungere luftlag – slog kongens vagter, De Blå IsBjørne, Den Høje Hvide Port op ind til Den Store VERSAL. His Royal HighNis trådte ind, og AltNis fulgte i respektfuld afstand. 

– Siger du, at tre snemænd heraf en nok af hård, blå is under sneen er i gang med at ødelægge alt for nisserne. AltNis nikkede bedrøveligt …

– Ja, og i bogen om alt i Unisseverset, har jeg lige … AltNis blev afbrudt!

His Royal HighNis, der også havde været Unisseverset rundt, erindrede kun alt for godt Kolossen fra KuldSkær, men hvorfor sende disse isblå skikkelser til ØnskeDalen forklædt som snemænd … 

 

Sikken en omgang og vi er kun halvvejs …
Santa Ficho

Svar på dagens kalenderspørgsmål:

Hvad gjorde den evigt trætte GabRiel klar til?

 

For de skrappe!
Ekstra spørgsmål 3. søndag i afvent:

Når der synges og spilles musik, hvem er så oftest det lille sangfnug og julemusik-på-de-kanter? 

Du skal nok kigge heromkring for at kunne svare: https://kastaniehesten.dk/nistorik/