Snitte 16 – onsdag 16. december

Det var alt andet end engle, der dalede ned i skjul fra Den HimmelBlå, da Gloria HarpenKlang og den evigt trætte GabRiel fik øje på Den lille Kastaniehest, der nu kom farende over sneen på EvigHeden med retning mod ØnskeDalen. For knapt var de to skytsengle landet blødt i en snedrive, før de løb ud i det samme snespor, som kastanjehesten kom løbende i. Et sneinferno stod ud til siderne, og sammen med det stadigt tiltagende decembermørke faldt skytsenglene i et med omgivelserne.

– Vink, råbte Gloria! Vink! 

Som sagt så gjort! GabRiel vågnede til dont, og der de stod begge med flagrende, vide kjortelærmer og med hænderne rytmisk svajende fra side til side over deres hoveder. Det var i sandhed en dynamisk duo, der nu var gået ’all in’ for nisserne og deres gode, gamle jul!

Gloria gestikulerede, at de måtte væk, ellers ville de blive løbet over ende! De fik med besvær møvet sig ud af snesporet, og de stod nu på hver sin side.

– Fuldt blus! pegede Gloria op på sin glorie og fyrede op for glorien. GabRiel fulgte lige efter. Det varme lys strålede og spredte sig fra deres glorier, så fik de rettet lyset til, så de to lyskegler krydsede hinanden og nærmest dannede en bom henover snesporet. Det måtte kastanjehesten kunne se. Den var tæt på nu …

Inde i ØnskeDalen nærmede kanen med AltNis, LovelyNis og nissepoderne sig NisseBorgen. AltNis havde travlt med både at styre kanen og hele tiden råbe om til LovelyNis, at hun skulle finde kapitlet om IsoTroperne. I den fart var det ikke let at bladre i onklens store bog. Det voldsomme snevejr, der hvirvlede omkring dem, hjalp bestemt heller ikke på hendes opgave.

– Hmm, IsoTroperne? siger du. LovelyNis lød forvirret. 

– Ja, der er et kapitel om IsoTroperne, prøv at læse det op for mig, der er et eller andet med det sted! Min indre juleklokke har hele december bimlet i det små. jeg tror ikke, at al den hosten blot er kommet af sig selv …

– Er-det vel-ik’-os’-ik’-noget-værre-noget? sagde Den lille HappiNis, samtidig med at den mindste nissepode svært fornøjet forsøgte at fange de flaksende snefnug med sin lille tunge.

– Absolut noget værre noget, råbte AltNis tilbage!

LovelyNis bladrede forvirret videre! Havde det bare været en julekagebageopskrift, der skulle findes hjemme i køkkenet på SnabelADotComBlotInd 24, så havde LovelyNis på snekunder været i sit rette element.

– Her! Jeg tror, jeg har fundet det. LovelyNis placerede sin pegefinger på siden og begyndte at læse …

Fra kaneridtet til mareridtet i Den Store VERSAL oppe på NisseBorgen, råbte His Royal HighNis atter den kutteklædte skikkelse an igen. Kongen, der fortsat var lettere omtumlet af det hvide drys, var dog så klar, at noget også dæmrede i hans hukommelse!

– Vox Rex, du er genkendt! Hvor vover du at spolere julen i ØnskeDalen. Får det gamle nag virkelig aldrig en ende? tordnede His Royal HighNis mod skikkelsen, der i det samme slog sin hætte ned …

– Det er jeg sikker på, at det gør, lo han hæst, mens hoste og feber fik ham til at ligne en, der var ved at stemple ud før tid! 

– Endda før end du aner. Der kom et rallende grin, og så fortsatte han! 24. december er det slut! Der er ikke mere, I kan gøre! Nu er det min tur til at krydre julen med nyt! Frem af sit ærme tog han et stort, sort vokslys og rakte det frem mod kongen. Dette og tusinde af sorte lys vil snart brænde Den Ædleste af alle Graner til grunden!  

– Vox Rex, det kommer aldrig til at ske! His Royal HighNis hev op i sig selv og sine gevandter, og løb så ud af Den Store VERSAL. Hvordan var Vox Rex – mørkets messende konge fra IsoTroperne – tilbage i ØnskeDalen? Kongen spurtede ud mod vindebroen …

Her spurter vi også
Santa Ficho

Svar på dagens kalenderspørgsmål

Hvad hedder mørkets messende konge fra IsoTroperne?