Snitte 6 – søndag 6. december

Uden for ØnskeDalen langt ude på EvigHeden dalede sneen så fint. De tottede snefnug var bløde, landskabet var vattet som det sig hør og bør i et rigtigt juleeventyr. Her befandt Den lille Kastaniehest sig lige nu, herude havde den det allerbedst. 

For når Den lille Kastaniehest kunne være lige her, var der nemlig ingen fare på færde blandt nisserne. 

Kernelæsere ved, at ligesom de fire skytsengle fra JuleUroen gang på gang har måttet træde til, når nisserne var i fare, så har Den lille Kastaniehest i den grad også måtte lægge krop til, når der for alvor har skullet rages kastanjer ud af kaminilden. Kastanjehesten – selveste forsvareren af den gode, gamle jul – havde siden den første sne været på sine røde svovlstikker for at værne om nisserne og alle de finurlige nogen.

Der havde været uhyrligt mange grumme skurke fra alle egne af Unisserversets koldeste steder med lige så uhyrlige kræfter! Men Den lille Kastaniehest havde altså modet, styrken og helt særlige evner som ingen andre – hidtil. 

Dens røde følestikker fangede mere mellem Den HimmelBlå og den hvide sne, som den stod på, end nogen anden i hele Unisseverset. Kastanjehesten kunne kommunikere med – og forstå budskaber fra budbringeren af jul, Den Klareste af alle Stjerner. 

Og så havde forsvareren af den gode, gamle jul sin magiske, afbrændte stik. Ingen er fuldendt, men alle er noget særligt – og kastanjehestens afbrændte stik havde usete kræfter, der stred mod tid, sted, dimensioner og alt mellem lige her og resten af hele den snehvide verden. Disse kræfter blev dog kun brugt, når nisserne var på deres yderste, og Unisseversets værste skurke nær deres skurkagtige mål – udryddelsen af alt i rødt og hvidt, jingle-jingle, tingel-tangel og klokkebimlen-bamlen og bjældeklang. Kort sagt julen! Når den slags var på spil – og det skete alt for ofte – så blev den afbrændte stik svunget, så gnisterne sprang. Følgevirkningerne, en hele tiden mindre stik og derved færre kræfter, tærede på Den lille Kastaniehest. Så voldsomt at den måtte søge mod KastanjeSkovene og helt ud på SvedenStik – alfarvej fra alting – for at genvinde sine kræfter. 

Så vidt vi ved, kære læser, så har ingen fundet vej gennem KastanjeSkovene og ud på SvedenStik. Derfor ved hverken vi eller nogen andre i hele Unisseverset, hvordan forsvareren af den gode, gamle jul kommer til nye kræfter. Men det gør den. Lykkeligvis. 

– Jul-hu! Er der nogen? kaldte LovelyNis og hostede gevaldigt, da hun skubbede den store port op ind til kane- og kælkefabrikken KørerSomSmurt I/S. Ved første øjekast kunne LovelyNis ikke se nogen, men hun kunne høre, at der blevet arbejdet på værkstedet, så hun smuttede som den fineste mandel ind. Hun glædede sig til at overraske BizNis med sit hjemmebag – og mon ikke Medemester FlexNis og Overlakerer FerNis også kunne overtales til et stykke med sprødt til kaffepausen …

– Jul-huuuu!!

Fjernt fra kanefabrikken og tilbage i ChokoLaden gentog ChokoMadsen venligt sit spørgsmål til den fremmede:

– Og hvem var det lige, De sagde, De var? ChokoMadsens ellers fine tandsmil afslørede, at det ikke var mange minutter siden, han havde prøvesmagt en af sine egne lækkerier af mørk chokolade, og det havde vist været med nøddekrymmel …

– Det sagde, jeg ikke! Men jeg kommer langvejs fra og har med til Dem noget, der vil bringe dine kunder i en sjældent set julestem … æh, host-host …stemning … host-host! Skikkelsen holdt sig sandelig ikke tilbage og ej heller for munden. 

– Sikken dog en grim hoste, De har! Det var tydeligt at høre, at ChokoMadsen havde bekymring i stemmen. Hvad han ikke lage mærke til var, at skikkelsen, der ikke blot hostede, men også var kogende febervarm, fik flere af de flotte chokoladedekorationer i disken til at smelte!

– Hooost! Stemmen var rusten som bedagede meder på en gammel kane.

Endelig tog skikkelsen nogle små poser ud af det ene ærmegab …

 

Herfra skal der lyde et godnat og på gensyn – gaaab!
Santa Ficho

Svar på dagens kalender- og adventsspørgsmål

I hvilken chokoladeforretning og hos hvem står skikkelsen?

 

Ekstraspørgsmål 2. søndag i advent: 

Hvor er det Den lille Kastaniehest finder ny styrke, når den har brugt sin magiske stik?